Spelen, bewegen en natuur


Casa4Kidsz! laat je kind écht kind zijn. De hele dag staat in het teken van spelend ontdekken, bewegend beleven, creatief op avontuur zijn, de eigen fantasie achternagaan. Wij begeleiden de kinderen helemaal passend bij hun eigen ontwikkelingsfase en -mogelijkheden. Dat doen we binnen, in de prettig licht ingerichte ruimtes met speelhoeken, knusse plekjes en vrije spelruimtes en ook lekker buiten. Vooral buiten, de vrije ruimte in, frisse lucht inademen, rennen en ontdekken maar! Iedere dag is anders.


Spelend leren

Al spelend en bewegend leren kinderen in een razend tempo. Individueel en in de groep. Ze leren van alle beweeg- en speelmaterialen, spelletjes en boekjes. Ze leren van samenzijn tijdens tussendoortjes, het eten tussen de middag, spelen van spelletjes, tijdens uitjes in de natuur en op speciale dagen, zoals met Pasen, Kerst en Sinterklaas.

Naar buiten, natuurlijk!

In de ontwikkeling van de kinderen geven wij de natuur – door hen veel lekker buiten te laten spelen en ontdekken – een belangrijke rol. ‘Buiten’ betekent vrijheid, ruimte, bewegen, ontdekken, op avontuur. Maar ook zuurstof, gezonde buitenlucht, vitamine D. Goed voor de gezondheid en weerstand van de kinderen. In onze beleeftuin banjert het ene kind heerlijk rond terwijl het andere kind fantaseert over avonturen in de hut. Ze zoeken lieveheersbeestjes, spelen op oude tractorbanden, doen tikkertje. Zelfs de kleinsten mogen mee naar buiten, altijd op een veilige en verantwoorde manier en in hun eigen buitenruimte. Ook de grotere kinderen komen ruim aan bod met een activiteitenprogramma dat veel buitenactiviteiten biedt. Niet alleen op zonnige dagen, maar ook als kouder wordt, als het eens regent en natuurlijk als het sneeuwt nemen we de kinderen mee naar buiten. Vies worden mag best, want we hebben tuinbroekjes paraat. Wat zeggen de Noren ook alweer? “Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding!” Daar kunnen we ons prima in vinden.

Volgend begeleiden

Tijdens al dat spelen, bewegen en ontdekken leren de kinderen veel van het contact met de medewerkers en speelgenootjes in de eigen stamgroep. De medewerkers kijken goed naar wat ieder individueel kind nodig heeft, volgen het als het ware. Ze geven veel persoonlijke aandacht, rust en een vertrouwd en veilig gevoel zodat de kinderen zich vooral kunnen bezighouden met kind zijn.