Casa4Kidsz! KDV


Casa4Kidsz! biedt liefdevolle, stimulerende en respectvolle begeleiding en verzorging die past bij je kind, zijn leeftijd en zijn ontwikkeling (voor de leesbaarheid schrijven wij ‘zijn’ waar ‘zijn of haar’ bedoeld wordt). We werken met twee leeftijdsgroepen, ofwel stamgroepen: een stamgroep van 12 kids in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en een stamgroep van maximaal 6 baby’s in de leeftijd van 0 t/m 18 maanden.


Ontvangen en uitzwaaien

We ontvangen de kinderen ’s morgens in de grote ruimte aan de voorzijde van het pand, de ruimte van de stamgroep van 0 tot 4-jarigen met de naam Ik ben mezelf!. Deze plek neemt een centrale rol in: hier breng je je kind, praat je de medewerkers even bij en geef je aandachtspuntjes door zodat er altijd een vloeiende overloop is van thuis naar opvang. Zo kunnen wij je kind optimaal individueel begeleiden tijdens opvanguren. Bij het ophalen vertellen we je hoe de dag verlopen is: hoogtepunten, mooie verhalen, nieuwe ontwikkelingen of als het even wat minder ging. Daarna zwaaien we jullie weer uit tot de volgende keer. De dag begint en eindigt – zoveel als mogelijk – in Ik ben Mezelf voor alle kinderen op basis van het aantal kinderen per groep. Voor ouders en medewerkers is dit prettig en duidelijk. Ook op andere gezamenlijke momenten maken wij gebruik van de groepsruimte Ik ben mezelf!.

Stamgroepen

Elke leeftijdsgroep (stamgroep) heeft een naam die past bij de ontwikkelingsfase van het kind. Baby’s in de leeftijd van 0 t/m 18 maanden vormen de stamgroep Ik groei! en kids in de leeftijd van 0 tot 4 jaar vormen de stamgroep Ik ben mezelf!.

Om een stabiele basis te bieden voor veilige en vertrouwde opvang heeft elk kind een vaste stamgroep met een maximum van twee verschillende stamgroepen per week onder begeleiding van betrokken gekwalificeerde pedagogische medewerkers die gekoppeld zijn aan deze stamgroepen. Dagelijks is minimaal één van deze medewerkers werkzaam op de groep.

Ik ben mezelf! | stamgroep | 0 tot 4 jaar

Aan de voorzijde van het pand is een ruime en lichte ruimte ingericht voor een stamgroep van maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. Hier kunnen zij in een veilige omgeving alleen én samen spelen, bewegen, ontdekken en creëren onder leiding van pedagogische medewerkers.

Ik groei! | stamgroep | 0 t/m 18 maanden

Speciaal voor de allerkleinsten zijn separate ruimtes aan de achterzijde van het pand gereserveerd en ingericht voor maximaal 6 baby’s in de leeftijd van 10 weken t/m 18 maanden. Om een rustige, veilige start te waarborgen is er voor baby’s – naast de eigen stamgroepruimte – een aparte slaapkamer en een aparte buitenruimte, afgezonderd van de grotere kinderen. Deze groep wordt verzorgd en begeleid door pedagogische medewerkers.

Binnen- en buitenruimtes

Beide groepen hebben een eigen binnen- en buitenruimte ter beschikking. Dat vinden wij belangrijk voor hun ontwikkeling, rust en veiligheid. Op deze manier kunnen baby’s en dreumesen in de Ik Groei! stamgroep zich in alle rust ontwikkelen, eten, slapen en groeien voordat ze zover zijn dat ze naar de Ik ben mezelf! stamgroep gaan. En zo kunnen de peuters en kleuters lekker vrij spelen en eten in hun eigen ruimte zonder rekening te hoeven houden met de allerkleinsten.

De binnenruimtes zijn ruim, licht en overzichtelijk ingericht met themahoeken en ruimte voor vrij spel. Er is fijn speel- en spelmateriaal aanwezig, voor elk wat wils. De grote ruimte Ik ben mezelf! van de stamgroep van 0 tot 4-jarigen – aan de voorzijde van het pand – neemt een centrale rol in bij de ontvangst ’s morgens en het vertrek naar huis aan het einde van de dag. Aan de achterzijde van het pand ligt de aparte babykamer met aangrenzende slaapkamer. Vanuit de babykamer loop je zo de aparte buitenruimte in, ideaal.

De buitenruimtes zijn per stamgroep ingericht op spelend ontdekken en ontwikkelen. Gedurende de dag verblijven de kinderen in de binnen- en buitenruimtes van hun eigen stamgroep. En hebben ze even behoefte aan slaap dan kan dat in de aparte slaapkamer die voor beide stamgroepen gebruikt wordt.

Extra opvang

Voor extra opvang of specifieke activiteiten kunnen kinderen terecht mits de planning dit toelaat.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 07.30 – 18.00 uur

Casa4Kidsz! Kinderdagverblijf is in 2022 51 weken per jaar geopend.

Wij zijn gesloten op:

  • Nieuwjaarsdag
  • Tweede Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • Vrijdag na Hemelvaart (studiedag voor EHBO en BHV en Ontruiming)
  • Tweede  Pinksterdag
  • De sluitingsweek wordt week 52 in 2022 (tussen Kerst, Oud en Nieuwjaar)