Gezond groeien


Gezond leven, eten, bewegen en ja, zelfs slapen. Goed om daar al van jongs af aan mee te beginnen voor een gezonde start. Casa4Kidsz! is voorstander van een gezonde leefwijze en gaat bij de opvang van de kinderen bewust om met voeding, beweging en slapen. De gezonde leefstijl die je thuis hebt zetten wij voort als je kind bij ons opgevangen wordt.


Lekker en gezond

Casa4Kidsz! vindt gezond eten en drinken belangrijk. Dat begint al bij het fruitmomentje ’s morgens met lekker fruit van het seizoen, dat afhankelijk van het ontwikkelingsniveau gesneden of gepureerd wordt aangeboden. Tussen de middag eten de kinderen een warme versbereide maaltijd; in de stamgroep Ik ben mezelf! wordt lekker gekookt! Wij gebruiken daarbij zo min mogelijk zout, suiker en extra toevoegingen. ’s Middags – na het slaapmoment van de kleintjes – krijgen de kinderen wat te eten, zoals yoghurt een crackertje en diverse gesneden groenten. Later op de middag krijgen ze nog iets gezonds voordat ze weer opgehaald worden. Er is naar behoefte altijd thee en water.

Voor het voeden van je baby neem je zelf poedermelk/opvolgmelk of diepgevroren moedermelk mee. Ben je als moeder in de buurt en in de gelegenheid, dan ben je natuurlijk altijd welkom om je kindje zelf te komen voeden.

Heeft je kind last van een allergie? Dan vragen we je om zelf te zorgen voor gezonde voeding en drank.

Slapen om te groeien

Baby’s en dreumesen slapen lekker en volgens eigen ritme. Ook peuters willen vaak graag nog even slapen ’s middags en soms heeft een kleuter ook nog die behoefte. Spelen vraagt energie en soms moet het batterijtje even opgeladen worden. In de rustige, aparte slaapruimte laten we ze heerlijk slapen om gezond te kunnen groeien.

Bewegen is leuk!

Tijdens de opvang stimuleren we de kinderen om veel te bewegen. Want bewegen is leuk! Zijn we binnen dan bewegen kinderen door middel van spelletjes, dansen op muziek en tijdens andere bewegingsactiviteiten. Zelfs de baby’s beginnen al heel jong met bewegen, wat we stimuleren tijdens tijgeren, kruipen, optrekken, klimmen en klauteren.

Nog liever gaan we veel met de kinderen buiten. Klimmen, klauteren, rollen, springen, hangen, rennen… Niet alleen de inrichting van onze beleeftuin nodigt uit tot beweging, ook gaan we er geregeld op uit in de natuur. Kinderen genieten dan extra van de bewegingsvrijheid en de ruimte. Ze ademen frisse lucht in, bouwen ongemerkt weerstand op, worden lekker moe, krijgen trek en slapen ’s avonds lekker.